Rabu, 29 April 2009

Menanti Daus, pasti sempat tidur nyenyak

Setelah kecewa dengan sesi temuduga yang entahapa hapa, Saya pun balik rumah keletihan dan kekenyangan.

Balik, saya sempat buka komputer kejap, nak cek email. Sempat juga tengok Facebook sekelip dua. Saya sengaja malas nak buka YM pasal tak mahu diganggu.

Tiba-tiba Daus mesej saya pakai Facebook.

"Amacam interview?"

"Macam haram" Saya jawab ringkas dan padat.

"Jom keluar, aku nak carik charger henset" Daus pelawa.

"Bila?" Saya tanya balik.

"Petang ni. Lewat-lewat sikit. Lepas Asar ke"

"Ni kau dah mandi ke belum?" Saya tanya.

"Belum" Daus jawab.

"Ok, kau pegi mandi dulu, lepas tu siap, lepas tu kau pegi makan. Bila kau dah ready, kau kejutkan aku."

Lepas tu saya terus tutup komputer, dan tidur.

Dah dekat-dekat Maghrib Daus telefon.

"Weh! Cilakak! Ada lawan bola ke hari ni?!"

"Ha'ah, Selangor lawan Kelantan." Saya jawab suara ngantuk-ngantuk.

"Siyut! Apasal takde orang bagitau aku? Aku dah stuck dua jam kat jalan jem nih!" Daus merungut dan ada carut-carut sikit.

"Kau tak tengok berita ke? Takpe, aku tunggu je kau"

Saya sambung tidur.

2 ulasan:

Ainul Nadiah Shamsir berkata...

cane nk dpt gaji sebulan 8juta kalo asek tdo jek?

abdul hadi berkata...

dalam mimpi la.. hehe